Duurzaamheid
August 2023

Van stigma naar slimme keuze: vooroordelen rondom gebruikte ICT-devices

Van stigma naar slimme keuze: vooroordelen rondom gebruikte ICT-devices

Interview multiple candidates

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque  lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio faucibus accumsan turpis nulla tellus purus ut   cursus lorem  in pellentesque risus turpis eget quam eu nunc sed diam.

Ask for past work examples & results

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit consectetur in proin mattis enim posuere maecenas non magna mauris, feugiat montes, porttitor eget nulla id.

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  • Netus vestibulum dignissim scelerisque vitae.
  • Porttitor nibh est vulputate vitae sem vitae.
  • Amet tellus nisl risus lorem vulputate velit eget.

Search for the right experience

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque  lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio.

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  2. Porttitor nibh est vulputate vitae sem vitae.
  3. Netus vestibulum dignissim scelerisque vitae.
  4. Amet tellus nisl risus lorem vulputate velit eget.
Vet candidates & ask for past references before hiring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nunc gravida purus urna, ipsum eu morbi in enim”
Once you hire them, give them access for all tools & resources for success

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.

Van stigma naar slimme keuze: vooroordelen rondom gebruikte ICT-devices

Het kopen van gebruikte producten is steeds normaler geworden. Van tweedehands auto's tot vintage kleding, hergebruik is niet alleen hip &happening, maar bovendien milieuvriendelijk. Toch lijken er hardnekkige vooroordelen te bestaan als het gaat om hergebruik van ICT devices zoals smartphones, tablets en laptops. In dit blogartikel vertellen we waarom deze vooroordelen ongegrond zijn.

Het hergebruiken van producten zoals kleding en meubels is inmiddels breed geaccepteerd. Het is ook relatief makkelijk om kleding te wassen of meubels op te knappen, waardoor ze weer als nieuw kunnen zijn. De grote opkomst van tweedehands – of vintagewinkels bewijst dat hergebruik een succesvolle én duurzame keuze kan zijn.

Auto versus laptop

Opvallend genoeg, lijkt het kopen van een gebruikte auto minder problematisch dan het kopen van gebruikte laptop. Hoewel een auto een veel grotere investering is dan een computer, vinden veel mensen het kopen van een gebruikte auto heel normaal, maar zijn ze sceptisch over het kopen van een tweedehands laptop. De bezwaren die daarbij regelmatig worden genoemd zijn bijvoorbeeld: "Wat als er iets misgaat?", "Hoe kan ik erop vertrouwen dat de laptop net zo goed werkt als een nieuw exemplaar?" en "Hoe lang zal de laptop meegaan?". Wij snappen die bezwaren heel goed, maar besef wel dat nieuwe producten lang niet altijd beter zijn dan gebruikte opties. Net zoals bij auto's kunnen ‘remanufactured’ devices uitstekend werken en voldoen aan de gestelde eisen.

Jennifer Lemke, directrice bij Habitat for Humanity Nederland en klant van Circlewise, is bijzonder positief over de remanufactured laptops die zij heeft aangeschaft. Niet alleen hebben ze betere specificaties, maar ze wijst vooral op de duurzaamheidsvoordelen en de positieve milieu impact.Volgens haar is het kopen van gebruikte laptops een logische keuze vanwege de lagere kosten, de verminderde afvalproductie en de goede prestaties.

“ Het is een no brainer - lagere kosten, minder afval, beter voor het milieu en geen zorgen over de operationele prestaties.”  Jennifer Lemke - directrice bij Habitat forHumanity Nederland

Productbetrouwbaarheid en rendement

Meestal wordt gedacht dat een nieuw device altijd betrouwbaarder is dan een gebruikte. Maar zelfs gloednieuwe producten kunnen gebreken vertonen. Bij Circlewise zijn de ‘remanufactured’ laptops zelfs voorzien van verbeterde functies en specificaties en een RMA-percentage van minder dan 3% bewijst dat remanufactured laptops net zo betrouwbaar zijn en evenveel rendement bieden als nieuwe exemplaren.

Tweedehands look

Wanneer je een gebruikt device koopt, beoordeel je het meestal op het uiterlijk. Bij een gloednieuwe aankoop is dit oordeel niet zo sterk, omdat je bij je besluitvorming uitgaat van de reputatie van het merk en je daarom minder het gevoel hebt dat je eerst alles moet grondig controleren of alles in orde is. Je hoeft geen expert in ICT te zijn of een automonteur om te bepalen waar je op moet letten bij een gebruikte laptop of auto. Het uiterlijk van het gebruikt product spreekt meestal voor zich. Circlewise producten bieden niet alleen hoogwaardige hardware prestaties, maar zien er ook nog eens fantastisch uit. Je moet zelfs goed kijken om te zien dat ze niet gloednieuw zijn.

Elke laptop die Circlewise (in een abonnementsmodel) verkoopt, doorloopt hetzelfde kwaliteit gecontroleerde remanufacturing proces. Dus of je nu tien of duizend laptops koopt, ze hebben allemaal dezelfde kwaliteit, zowel qua uiterlijk als prestatie. Geloof je ons niet op ons woord? Veel van onze laptops zijn voorzien van het BSI Kitemark™ keurmerk. Dit betekent dat ze allemaal voldoen aan dezelfde "zo goed als nieuw of beter dan nieuw" standaard.

Ondersteuning

Doorgaans is er angst voor problemen bij het kopen van gebruikte laptops. Of er wordt gedacht dat je minder of zelfs helemaal geen ondersteuning krijgt bij het oplossen van die problemen. Wij krijgen daarom geregeld de vraag: "Hoe weet ik zeker dat het bedrijf dat gebruikte laptops opnieuw maakt of verkoopt, net zo betrouwbaar is als de originele fabrikant?".

In het voorbeeld van auto's versus laptops kunnen we OEM's (Original Equipment Manufacturers) moeilijk iets verwijten - ze leveren uitstekend werk en kwaliteit. Ze zijn specialist in fabricage van onderdelen, maar wat we bij Circlewise hebben geleerd, is dat OEM’s ook heel goed volledige laptops kunnen fabriceren en herbouwen. Eventuele fouten die ze eerder hebben gemaakt, kunnen ze daarbij zelf corrigeren. Circlewise biedt bovendien remanufactured devices in een abonnementsmodel. Mocht een laptop onverhoopt defect gaan, ontvangen onze klanten Next Business Day een vervangend exemplaar.

Geen vooroordelen maar voordelen

Als je hoogwaardige remanufactured laptops gaat gebruiken, heb je echt niets te verliezen. Je krijgt een model met betere specificaties tegen een lagere investering, een betrouwbaar product, een goede gebruikerservaring en als bonus is de impact op het milieu aanzienlijk minder.

Maak ook een bewuste keuze voor jouw ICT-strategie. Arjan van de Oever informeert je graag over ons assortiment van CO2 neutrale remanufactured laptops en abonnementsmodellen. Neem contact met hem op via 06- 52 043 075 of via arjan@gocirclewise.com.