Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio faucibus accumsan turpis nulla tellus purus ut cursus lorem in pellentesque risus turpis eget quam eu nunc sed diam.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit consectetur in proin mattis enim posuere maecenas non magna mauris, feugiat montes, porttitor eget nulla id.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nunc gravida purus urna, ipsum eu morbi in enim”
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.
Het afvoeren van oude IT-apparatuur is vaak een hoofdpijndossier. Hoe regel je dat veilig, duurzaam én met eerlijke opbrengst? Circlewise laat zien dat het anders kan. Steeds meer resellers en (publieke) organisaties ontdekken dat circulaire IT niet alleen CO₂ bespaart en helpt voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook waarde oplevert uit IT hardware die anders zouden worden afgedankt. We spraken met oprichter Arjan over zijn persoonlijke drijfveren, de kracht van zijn aanpak en waarom dit hét moment is voor resellers om een duurzame oplossing te bieden aan hun klanten.
Arjan is geen ondernemer geworden om alleen omzet te draaien. “Ik wil iets neerzetten dat verschil maakt,” zegt hij. “Gedurende mijn loopbaan zag ik vaak hoe weinig aandacht er was voor duurzaamheid. Nu ik zelf kinderen heb, voelt het extra belangrijk: ik wil dat we de wereld niet uitputten, maar beter achterlaten.”
Circlewise werkt niet als een klassieke opkoper, maar als een dienstverlener. Waar veel handelaren devices goedkoop opkopen en zonder transparantie doorverkopen, kiest Arjan voor een open en waarde-gedreven model dat gericht is op maximale opbrengst voor de eindklant. Een aanpak waarmee zowel de klant, de reseller als Circlewise profiteren van de hogere restwaarde. Devices worden opgehaald, veilig gewist, beoordeeld en vervolgens voor de hoogste prijs verkocht aan eindgebruikers, zonder tussenhandelaren.
“Ons belang is precies gelijk aan dat van de klant,” zegt Arjan. “Hoe hoger de opbrengst, hoe beter voor beide partijen.” Dit maakt Circlewise aantrekkelijk voor resellers die hun klanten een goed verhaal willen bieden: geen lage opkoopprijs, maar maximale waardecreatie.
Voor veel klanten, vooral in de publieke sector, staat dataveiligheid boven alles. Circlewise gebruikt ADISA-gecertificeerde software om data te wissen en levert per apparaat een individueel wiscertificaat. Geen generieke bulkrapporten, maar harde garanties per device.
“Dat is niet alleen prettig voor de klant, maar essentieel voor compliance,” benadrukt Arjan. “Tijdens audits of aanbestedingen kun je precies aantonen wat er met elk apparaat is gebeurd. We zorgen dat alles klopt, zodat klanten met vertrouwen kunnen opereren.”
Het inruilen van grote aantallen gebruikte devices in de B2B-markt klinkt misschien eenvoudig, maar in de praktijk is het vaak complex. Hoe weet je of je de juiste prijs krijgt? Hoe regel je logistiek, diagnostiek en rapportage op schaal? Circlewise ontwikkelt hiervoor een gebruiksvriendelijk ecosysteem, waarin digitale platforms, slimme software en nauwkeurige grading samenkomen.
Circlewise is PSO30-gecertificeerd en zet zich actief in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Vooral publieke organisaties willen hun inkoop niet alleen verduurzamen, maar ook socialer maken,” legt Arjan uit. “Bij ons kunnen ze beide tegelijk realiseren. Dat maakt het voor resellers en hun klanten een sterk verhaal om mee te nemen.”
Daarnaast levert hergebruik van hardware gemiddeld een CO₂-besparing van 80 procent op vergeleken met nieuwkoop. Circlewise maakt dit per klant inzichtelijk met een CO₂-rapport, zodat bedrijven en organisaties hun duurzaamheidswinst niet alleen voelen, maar ook kunnen aantonen in hun eigen rapportages.
Circlewise biedt klanten een eigen portal waarin alles samenkomt: de geregistreerde devices, de wiscertificaten, de CO₂-rapportages en de kwaliteitsbeoordelingen. Geen chaos met losse documenten of mailtjes, maar één overzichtelijke plek. Arjan merkt dat juist dit overzicht klanten vertrouwen geeft en het proces schaalbaar maakt, zowel voor kleine als grote klanten.
Volgens Arjan is circulaire IT hard op weg om de norm te worden. “Dit is niet iets voor over vijf jaar. Het speelt nu. Bedrijven en organisaties die zich nu goed positioneren, hebben straks een streepje voor.”
Voor Ajan is het vooral waardevol dat hij zijn persoonlijke missie kan verbinden aan zakelijk succes. “Ik ben er trots op dat we klanten helpen om hier concreet werk van te maken. Niet alleen omdat het financieel slim is, maar omdat het goed is voor de wereld. En ik ben blij dat ik dit inmiddels niet meer alleen doe, maar samen met meer dan tien betrokken collega’s die zich elke dag inzetten voor deze missie.”
Circulaire IT: een beweging die blijft groeien
De beweging richting circulaire IT beperkt zich allang niet meer tot een handvol voorlopers. Overheden, zorginstellingen, onderwijsorganisaties en bedrijven voelen steeds meer de druk om slimmer en duurzamer met hun hardware om te gaan. Bedrijven als Circlewise maken die stap niet alleen haalbaar, maar ook aantrekkelijk. Wie nu instapt, profiteert niet alleen van directe waarde, maar bouwt ook aan een toekomstbestendige strategie. De boodschap is duidelijk: circulaire IT is geen hype, maar een blijvende verandering in hoe de sector kijkt naar duurzaamheid, waarde en verantwoordelijkheid.
Dit interview vond plaats in het iconische Grasso-gebouw in ’s-Hertogenbosch, waar ook Circlewise is gevestigd. Arjan, oprichter van Circlewise, werd geïnterviewd door Robert, Community Manager van Grasso.
Benieuwd hoe jouw klanten 30% meer restwaarde uit gebruikte IT hardware kunnen halen?
--> Neem contact op met onze value creators om erachter te komen